Imatge Clara Riera

Clara Riera

Nascuda a Cassà de la Selva l’estiu del 1982, és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) des de 2008. Des dels inicis exerceix des del seu propi estudi: CREA (@crearquitectura),rolex replika des d’on pretén una arquitectura que es regeix per criteris de coherencia, de sostenibilitat i de respecte a l’entorn i a l’usuari.

L’equip ha completat projectes d’edificació consolidant-se en l’àmbit privat però també amb col.laboracions en l’àmbit públic com el projecte pel Centre d’Arts Escèniques de Cassà de la Selva, la pavimentació del Cementiri de Darnius o una casa rural al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Des dels inicis ha combinat la pràctica professional amb la participació en festivals d’arquitectura efímera, resultant-ne muntatges temporals que han estat premiats en diferents ocasions pels Premis d’Arquitectura de les Comarques

 i els Premis Nacionals d’Arquitectura Efímera. De la seva trajectòria destaca el muntatge “SOTA UNA COL”, essent l’artista convidada del Festival LLUÈRNIA 2016 o “MARE NOSTRUM”, guanyador de la primera edició del Festival Insòlit de Palma de Mallorca.

Actualment CREA desenvolupa la seva activitat des del Molí de Domeny,repliki zegarków un espai en un entorn natural que acull l’estudi i que vol motivar la interacció entre inquietuds constructives que fan ús de la CREATIVITAT per resoldre-les.

Obra presentada:

"El confinament va fer que els nostres espais domèstics es reinventessin resultant autèntiques naus espacials, hermètiques i aïllades, on dormir, menjar, treballar, reproduir-nos, créixer i observar des de la limitació... Transformant-nos també a nosaltres en éssers mutants, perquè a tots ens ha canviat.

La intervenció que des de CREA hem plantejat a Can Vilallonga vol reviure la relació que hem tingut amb el paisatge durant aquests mesos: Dirigida, temporal, intermitent, controlada, limitada i emmarcada com una escletxa.

Un muntatge IN MEMORIAM, perquè esperem que sigui una etapa que anem deixant enrere, ESPAI DE REFLEXIÓ perquè cal pensar en el que ha passat i com ho podem fer millor i un HOMENATGE A LA RESISTÈNCIA, perquè hem estat uns autèntics herois."

M.Clara Riera



Art&Gavarres 2021- Clara Riera (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.