Imatge Juliette  Murphy

Juliette Murphy

Artista anglesa nascuda a Londres, que resideix a l'Alt Empordà, una regió fronterera molt marcat pel vent de la Tramuntana. El seu treball s'alimenta del paisatge; i de la història i dels mites visibles i subjacents del seu entorn. Busseja i s'inspira en l'arqueologia mediterrània i en els texts antics que, encara que remunten fins a l'antiguitat, tenen tanta rellevància amb la nostra societat d'avui en dia.

Imatge Petra Vlasman

Petra Vlasman

Llicenciada en Belles Arts (fotografia, dibuix i pintura) està activa en el món de l'art de diverses formes. Com a artista, des del 1995 ha participat en exposicions dels seus quadres, fotos, collages i instal·lacions. Com a guia i dissenyadora de projectes educatius artístics, des del 1999 treballa per diferents museus als Països Baixos i a Catalunya, dissenyant i fent visites guiades i tallers artístics. Com a professora, guia nens, joves i adults per fer fotos, vídeo, collage, dibuix, pintura i a apreciar l'art.
A la natura o al seu estudi, fa muntatges de diverses capes d'imatges i objectes que només existeixen a través de l'acte de la fotografia. Desmunta les obres una vegada que fotografiades per tornar a utilitzar els materials. Li agrada jugar amb la resistència i la coincidència entre la realitat i les representacions i interpretacions d'aquesta realitat, creant collages analògics sense necessitat d'utilitzar programes d'edició digital. El surrealisme la inspira i permet que el seu subconscient tingui una gran influència quan treballi i un déjà-vu o un somni pot ser el començament de les associacions d'imatges i l'acumulació.

Obra presentada: