Imatge Fundació Setba, Quim Moya, Ignasi Vilarasau i Fundació Drissa

Fundació Setba, Quim Moya, Ignasi Vilarasau i Fundació Drissa

Imatge Fundació Setba, Quim Moya, Ignasi Vilarasau i Fundació Drissa

Fundació Setba, Quim Moya, Ignasi Vilarasau i Fundació Drissa

La Fundació Setba és una entitat privada sense ànim de lucre que centra la seva activitat a generar espais d'inclusió social a través de la cultura. Idea projectes artístics adreçats a col·lectius en risc d'exclusió social de la mà d’artistes professionals. Creu fermament en la cultura com a eina de cohesió social i aposta per la capacitat integradora de l'art, que es converteix en el seu vehicle de transformació. Actualment, desenvolupa quatre projectes: Magistrals, formació a artistes amb discapacitat intel·lectual; Traspassant l’objectiu, projecte de fotografia per a dones internes en centres penitenciaris; Traspassant murs, un projecte d’art comunitari destinat a joves i menors interns en centres educatius de justícia juvenil; i Natura és Cultura, un respir artístic per entitats de salut mental de Catalunya.

La col·laboració amb el Festival Art & Gavarres s’emmarca dins dels del projecte Natura és Cultura, sota la direcció artística de Quim Moya amb la col·laboració d’Ignasi Vilarasau i la Fundació Drissa, entitat sense ànim de lucre que treballa per a la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen problemes de salut mental.

Quim Moya, artista, gestor cultural i codirector de la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó. És format en Arts i Oficis, en l’especialitat de disseny gràfic. Com a dissenyador i il·lustrador ha treballat en diferents estudis i publicacions. Ha anat especialitzant-se com a creador visual i gestor cultural, en l’àmbit públic, privat i associatiu com a tècnic de cultura a l’Ajuntament de Sallent, coordinador de l’acció pedagògica d’Idensitat, Assessor i formador en l’àmbit de la pedagogia artística. Des de l’any 2008 duu a terme actuacions de pintura en directe, que l’han portat a actuar per Catalunya, l’Estat Espanyol, França, Portugal, Alemanya, Suïssa, Marroc, Turquia, Sudàfrica, Orient Mitjà, Tailàndia o Índia. Ha participat en diferents festivals internacionals com Fira de Tàrrega,replicas relojes Tollwood de Munic, Ansan Fest de Corea del Sud o el Summer Stage de Nova York. Ha ofert el seu llenguatge per marques com Mercedes, Vodafone, Porsche, Huawei, Maserati, FIFA, Cadillac, Liga Endesa, FC Barcelona, Cuatro TV, TV3, La Sexta, etc. També ha compartit projectes i escenari amb Llibert Fortuny, Marta Carrasco, Joan Font (Comediants), Brodas Bross, Rita Ora, Rocky Wellstack, Ravid Goldschmidt, Stars in-concert, Fermin Muguruza, Dan Brown, etc.

Ignasi Vilarasau és assessor, enginyer forestal. Fa vint-i-cinc anys que treballa en el bosc, la finca de la família i en la gestió d’altres propietats. És presidents de l’ADF de la zona, fent treballs de conservació, prevenció i en cas de foc, suport a Bombers. Ha col·laborat amb algunes companyies de teatre i participa en l’organització de diferents festivals d’arts escèniques i música.

 

Obra presentada:

“Caminants”, instal·lació de l’artista Quim Moya, l’enginyer forestal Ignasi Vilarasau i usuaris de l’entitat gironina de salut mental Fundació Drissa, sota el paraigües de la Fundació Setba.

El punt de partida d’aquesta instal·lació és el projecte de respir artístic Natura és Cultura. Usuaris de les entitats de salut mental Fundació Drissa, Fundació Ampans i CPB – Dr. Fàbregas han conviscut durant una setmana a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó (Bages). Durant aquests dies han fet sessions de Land Art de la mà de l’artista Quim Moya i del tècnic forestal Ignasi Vilarasau. Han recollit i treballat troncs de pi blanc del bosc del camí de la Transhumància d’Avinyó. Les branques d’aquests arbres lluiten per arribar a la llum del sol, creant formes curvilínies molt particulars. Un cop els hi donem la volta, es converteixen en caminants, que ballen entorn del gran pi situat darrere del Museu Arqueològic de Girona.

Aquesta instal·lació s’ha emmarcat dins dels actes del Dia Internacional de la Salut Mental, visibilitzant aquest problema i amb l’objectiu de desestigmatitzar a les persones que pateixen aquests tipus de trastorns.Art&Gavarres 2022-  Fundació Setba, Quim Moya, Ignasi Vilarasau i Fundació Drissa from 24 imatges x segon on Vimeo.